perjantai 6. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivää!

Shanti on mietteliäs.
Heei pitkästä aikaa.
Taas oon vähän laiminlyönyt tän blogin kiireitten takia...
Koulujuttuja, Planin Lastenhallitusta, Nuorisovaltuustoon pääsy, Protujuttuja... Tuntuu et oon tosi monessa jutussa mukana.

***

Niin joo, päivän aihe eli itsenäisyyspäivä. Mulla oli jo eilen tosi oudon isänmaallinen fiilis (mitä mulla ei kovinkaan usein ole), olin vaan ihan fiiliksissä suomalaisuudesta. Sama olo on edelleen, heh. Outoa.
Ja tänään perinteen mukaan tietenkin katsotaan Linnan juhlia. Eihän ole edes Linnassa. Hämmentävää, ei ne sit oo Linnan juhlat. Whatever, luvassa taas pukuarvostelua, kuten joka vuonna. :D
Ajattelin myös katsoa Tuntemattoman sotilaan illalla, siis tietenkin sen vuoden 1955 version. Luin sen kirjan vähän aikaa sitten koulua varten ja tykkäsin siitä oikeastaan aika paljon (nyt tiedän, mistä se isänmaallisuusfiilis tulee!).

"Kuule, vänskä. Mis sie tarvitset oikei hyvvää miestä. Täs siul on sellane."   - Rokka

Mä tykkäsin siinä kirjassa tosi paljon niitten eri tyyppien murteista, vaikka aluks niitä oli vähän vaikea ymmärtää, kun en itse puhu mitään murretta. Suden Tassun ja Rokan karjalaismurteet oli parhaat ja ymmärsin niitä myös parhaiten, kun mulla on sukua Pohjois-Karjalassa. Ja Suden Tassu oli paras hahmo. Vai sittenkin Suentassu, niin kuin Rokka häntä kutsuu? (:
Ja suosittelen sitä kaikille jotka ei oo sitä lukenut (vai eiks se mennyt niin, että jokaisen suomalaisen pitäis olla lukenut se? Idk). :D

Mei on myös mietteliäs. Ja sekunnin jopa paikoillaan.

Nää kissakuvat oli sitten vaan tällaista kuvitusta, sain vähän aikaa sitten uuden kameran (Nikon D3200) ja räpsin sitten järjettömiä määriä kuvia kaikesta mahdollisesta. Jotain kuvia siitä pienestä prosentista jotka oli onnistuneita vois laittaa tännekin. Oon vielä aika pihalla kaikista hienosäädöistä ja sellaisista, mut onneks toi kamera on perusasetuksilla tosi helppokäyttöinen, mut kuitenkin laadukas (mutta sitä ei kyllä näy noista kuvista koska en vielä ihan osaa). Sentään Shantista ja Meistä saa paljon parempia kuvia järkkärillä, kun ne ei oikein tahdo pysyä paikoillaan, varsinkaan Mei. 

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille, nauttikaa suomalaisuudesta! (; ♥

Ja R.I.P. Nelson Mandela, oli hieno mies ja ei voi muuta kuin ihailla ja kunnioittaa hänen puheitaan, tekojaan, rohkeuttaan ja saavutuksiaan. Respect.

- Nora

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus!:) Pitäis varmaan ottaa itteä niskasta kiinni ja yleissivistää itseä lukemalla kirjakin:D Ktotaan nytte...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! (: Ja lue ihmeessä! :D

    VastaaPoista